Andere ontwerpers vinden het juist weer ideaal om zogenaamde dummy teksten of fake-teksten op te nemen in hun tijdelijke ontwerpen. Het kan namelijk handig zijn om te bekijken hoe een webpagina of andersoortige ontwerp er uit zou zien als er wél teksten in staan. Met de lorem ipsum teksten op deze website kun je kiezen wat je zelf leuk, fraai of grappig vind om je website of design tijdelijk mee te vullen.

Latijn professor Richard McClintock ontdekte Lorem Ipsum terwijl hij door deze werken heen aan het bladeren was. Zijn theorie over hoe Lorem Ipsum nu uiteindelijk als dummy tekst werd ingezet, bevatte ook nog een tekstdrukker, welke verschillende stijlen van schriften (lettertypen) nodig had ergens in de middeleeuwen.

Deze tekstdrukker wilde een neptekst gebruiken, welke verder geen betekenis had maar die wel teksten, woorden en typografie simuleerde. Dan werd je feitelijk verplicht om naar de stijlen te kijken, in plaats van de inhoud; die moest immers niks betekenen. Dat zou alleen maar afleiden.

Call Now Button